BULETIN DE PRESĂ - 12.06.2018

Poliția Locală Brăila desfășoară în permanență acțiuni de atenționare și sancționare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respectă legislația în vigoare privind întreținerea unor astfel de clădiri. În acest sens, în ziua de 11.06.2018, a fost sancționată contravențional proprietara imobilului situat în Piața Traian, la nr. 4. Proprietara, în vârstă de 60 de ani, locuiește în București și a mai fost, în anii anteriori, atât somată cât și amendată pentru neîntreținerea fațadei. După ce, recent, de pe exteriorul clădirii au început să se desprindă bucăți de tencuială care pun în pericol siguranța trecătorilor, Poliția Locală Brăila a luat măsură împrejmuirii zonei cu o bandă de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisă o nouă sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 actualizată cu modificările şi completările ulterioare, care prevede ca ,,neasigurarea potrivit legii a lucrărilor de reparaţii, zugrăvire şi vopsire a părţilor exterioare ale clădirilor, neînlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, a geamurilor, precum şi neefectuarea altor lucrări de reparaţii şi întreţinere la faţadele imobilelor, creând astfel un aspect inestetic zonei respective se sancţionează cu amendă de la 50 lei până la 200 lei”.

       Deoarece imobilul reprezintă un real pericol pentru cetăţenii care trec prin zonă, proprietarei i s-a adus la cunoștință și faptul că, în conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,,proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţii”. Totodată, a fost din nou somată ca, în termen de 10 zile de la data primirii înștiințării, să demareze efectuarea lucrărilor de reparaţii a faţadei clădirii.

                                                                                     ***
  
          În timpul activităților de patrulare desfășurate în zona cartierului Viziru III, în ziua de 11.06.2018, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat două persoane având un comportament suspect, care cărau o ramă de geam din profile metalice, de dimensiunea 3m x 1,5 m. Fiind întrebați de proveniența acesteia, cei doi tineri au recunoscut că au sustras rama respectivă din incinta Punctului Termic situat pe Aleea Lebedei, în spatele blocului D4. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi tineri sunt frați și au 16, respectiv 19 ani. Rama metalică a fost recuperată și depozitată în Cazarma 567 din Calea Călărașilor, unde se află obiectivul Poliției Locale, prevăzut cu post de pază permanent. Cei doi tineri au fost predați unui echipaj din cadrul IPJ Brăila, în vederea continuării cercetărilor.  

Page top