BULETIN DE PRESA - 08.08.2018

Poliția Locală Brăila desfășoară în permanență acțiuni de atenționare și sancționare a proprietarilor de imobile de patrimoniu care nu respectă legislația în vigoare privind întreținerea unor astfel de clădiri. În acest sens, în ziua de 07.08.2018, a fost sancționată contravențional, din nou, proprietara imobilului situat în Piața Traian, la nr. 4. Proprietara, în vârstă de 60 de ani, locuiește în București și a mai fost, în anii anteriori, atât somată cât și amendată pentru neîntreținerea fațadei. Recent, de pe exteriorul clădirii au început să se desprindă bucăți de tencuială care pun în pericol siguranța trecătorilor. La data respectivă, mai precis la jumătatea lunii iunie a acestui an, Poliția Locală Brăila a luat măsura împrejmuirii zonei cu o bandă de delimitare iar pe numele proprietarei a fost emisă o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, potrivit cap. I, pct. B, alin.(1), lit.b din cadrul Anexei H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 actualizată cu modificările şi completările ulterioare, care prevede ca ,,neasigurarea potrivit legii a lucrărilor de reparaţii, zugrăvire şi vopsire a părţilor exterioare ale clădirilor, neînlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, a geamurilor, precum şi neefectuarea altor lucrări de reparaţii şi întreţinere la faţadele imobilelor, creând astfel un aspect inestetic zonei respective se sancţionează cu amendă de la 50 lei până la 200 lei”. Ieri, pe numele proprietarei a fost emisă a nouă sancțiune contravențională în valoarea de 200 lei, punându-i – se încă o dată în vedere să ia măsuri pentru repararea fațedei.

       Deoarece imobilul reprezintă un real pericol pentru cetăţenii care trec prin zonă, proprietarei i s-a adus la cunoștință și faptul că, în conformitate cu prevederile Codului Civil Art. 1378 ,,proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţii”. 
         Tot în ziua de 07.08.2018, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au sancționat contravențional un bărbat în vârstă de 57 de ani, care locuiește în blocul SNB situat pe str. G-ral Ghe. Avramescu, pentru neîntreținerea igienei și curățeniei în imobil. În fapt, apartamentul în care locuiește bărbatul este plin de mucegai și igrasie, care s-au infiltrat la apartamentele vecinilor, provocându-le stricăciuni și punându-le sănătatea în pericol. Bărbatul a fost amendat cu suma de 200 lei.

                                                                                         ***
                 În perioada 09.08.2018 – 15.08.2018, efective sporite din cadrul Poliției Locale Brăila vor asigura ordinea și liniștea publică în toate locațiile în care se vor derula diverse evenimente și manifestări, cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila.  În acest sens, în toate zonele vizate vor acționa patrule din cadrul Serviciului Ordine Publică iar traficul va fi fluidizat de echipaje din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Locale. Astfel, pe parcursul derulării tuturor evenimentelor, 35 de polițiști locali vor acționa în permanență pentru asigurarea unui climat de siguranță participanților și prevenirea comiterii de acte antisociale.

Page top