20.02.2020 - Comunicat de presa

Urmare a acţiunilor întreprinse de către Poliția Locală Brăila, pe parcursul anului 2019, pe raza municipiului au fost identificate peste 136 imobile degradate și 42 terenuri virane care necesitau lucrări de salubrizare. În acest sens, au fost aplicate 125 de somații în vederea respectării prevederilor HCLM nr.5/2003, respectiv asigurarea lucrărilor de reparații și întreținere a părților exterioare ale clădirilor, pentru a nu crea astfel un aspect inestetic municipiului. Pentru nerespectarea termenelor prevăzute, polițiștii locali au aplicat, în cursul anului 2019, 26 de amenzi în valoare totală de 30.000 lei. În conformitate cu prevederile HCLM Brăila nr. 720/2018 privind Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor și terenurilor neîngrijite din intravilanul Municipiului Brăila situate în centrul Istoric al Municipiului Brăila, pentru 71 de imobile se va aplica măsura majorării impozitului.

    Menționăm faptul că au fost și proprietari care s-au conformat prevederilor somațiilor aplicate, luând măsuri de refacere a fațadelor. (ex.- imobile situate pe Str. Justiției, str. Orientului, str. C.A. Rosetti, str. M. Eminescu, str. Unirii). De asemenea, 17 proprietari au demarat procedura pentru obținerea autorizațiilor de construire necesare reabilitării imobilelor. 
    În unele cazuri, proprietarii încă nu au fost identificaţi, din cauza problemelor juridice existente – proprietarii sunt decedați iar moștenitorii nu au făcut succesiunea; o parte dintre imobile fac obiectul unor litigii aflate pe rol la instanţele judecătoreşti. (ex. imobile situate pe B-dul Al.I.Cuza, B-dul Dorobanților, str. Fagului, str. Carpenului, str. Dianei, str. Nufărului, str. C.D. Gherea).  
    În ce privește terenurile nesalubrizate, au fost identificați 42 de proprietari, cărora li s-au aplicat somații în vederea salubrizării terenurilor. Dintre aceștia, 12 nu s-au conformat, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, proprietarilor respectivi aplicându-li-se noi somații. Polițiștii locali vor continua acțiunile pe această linie, luând măsurile legale ce se impun.

((/dotcl/public/.danubiului0_m.jpg||C) )

Page top