BULETIN DE PRESA - 20.05.2019

În ziua de 17.05.2019 polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au depistat, în cartierul Obor, o femeie în vârstă de 40 de ani care comercializa, în mod ilegal și în condiții improprii, brânză. Femeia, din localitatea Stăncuța, vindea produsele lactate respective chiar din portbagajul autoturismului proprietate personală, fără documente de proveniență și punând în pericol sănătatea potențialilor cumpărători. În cauză s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei iar marfa – aproximativ 67 de kg de brânză, a fost predată DSVSA Brăila, în vederea luării măsurilor care se impun.

                                                                                      ***
                      În seara zilei de 17.05.2019, în jurul orei 18.50, un echipaj din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice al Poliției Locale Brăila a observat la trecerea de pietoni de pe Șoseaua Buzăului, din dreptul aleii care duce spre Rondoul din Parcul Monument, un copil neînsoțit, dezorientat, care încerca sa traverseze șoseaua. Polițiștii locali l-au oprit pe băiețel, acesta spunând că are 5 ani, că se află în parc cu mama și fratele mai mare - care are antrenament la fotbal, că a plecat de lângă ei pentru că voia să își cumpere ceva dulce dar nu mai știe să ajungă înapoi. Polițiștii locali l-au preluat pe băiețel în autospecială, plecând în căutarea mamei acestuia. Femeia în vârstă de 27 de ani se afla în zona terenului de fotbal din spatele Stadionului Municipal, acolo unde, împreună cu băiatul mai mare, își căuta cu disperare fiul cel mic. Băiețelul a ajuns cu bine la familie, mama acestuia fiind avertizată verbal cu privire la consecințele nesupravegherii minorului și sfătuită ca, pe viitor, să acorde o mai mare atenție supravegherii acestuia.
                                                                                      ***
                    În perioada 17 – 18.05.2019, polițiștii locali brăileni au asigurat, cu efective sporite, ordinea și liniștea publică cu ocazia desfășurării a două evenimente sportive în zona Esplanadei Dunării și a Parcului Monument. Este vorba despre Concursul Național de Dans – ”SĂ FII DINAMIC”, care s-a desfășurat atât pe scena de pe Esplanadă, cât și în Sala Polivalentă (din cauza vremii nefavorabile) și la care au participat, pe durata celor două zile, aproximativ 1.400 de copii. Cel de-al doilea eveniment a fost unul caritabil, Cross 5k și 10k, organizat sub sloganul ”Luptăm pentru eroi!”, în Parcul Monument. Pe parcursul derulării ambelor evenimente nu s-au semnalat niciun fel de incidente, acțiunile desfășurându-se în condiții optime.

Page top